Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

Το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών είναι ένα συχνό φαινόμενο που βασανίζει πολλές γυναίκες, καθώς προκαλεί άκομψη και άσχημη όψη. Εκτός από τη φυσιολογική ευαισθησία των νυχιών που παρουσιάζεται με την πάροδο των ετών, οι αιτίες είναι πολλές και μπορεί να σχετίζονται με παθολογικές και μη καταστάσεις.

by Γεωργία Ζωράκη

Πρωτίστως, οι κακές διατροφικές συνήθειες, που έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη θρεπτικών συστατικών και τα χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών, καθιστούν τα νύχια αδύναμα και εύθραυστα. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατανάλωση τροφών πλούσιες σε ψευδάργυρο, σίδηρο και ασβέστιο.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας που συντελεί στο σπάσιμο των  νυχιών είναι η αφυδάτωση που προκαλείται από την υπερβολική επαφή με το νερό. Σε συνδυασμό με τα χημικά απορρυπαντικά, κάνει τα νύχια πιο ξηρά και μαλακά. Για τη βελτίωση της εικόνας των άκρων μας, καλό είναι να χρησιμοποιούμε καθημερινά γάντια και ενυδατική κρέμα.

Σημαντικά επιρρεπή τα κάνει και η αφαίρεση των επωνυχίων, καθώς θεωρείται η προστασία του νυχιού από το νερό, τα βακτήρια και καθετί βλαβερό. Σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη χρήση βερνικιών και ακετόνης, το φυσικό νύχι όχι μόνο θαμπώνει, αλλά και ευαισθητοποιείται. Η χρήση ελαίου χαρίζει περισσότερη λάμψη και αντοχή.

Μία κακή συνήθεια που βλάπτει τα νύχια είναι και η ονυχοφαγία, η οποία όχι μόνο τα σπάει, αλλά τους προκαλεί παραμόρφωση ή αφύσικη ανάπτυξη. Για την καλή υγεία των νυχιών απαραίτητη είναι η αποφυγή αυτού με οποιοδήποτε τρόπο.

Δερματολογικές παθήσεις ή διάφορες μυκητιάσεις προκαλούν, επίσης, αλλοιώσεις στην όψη των νυχιών, ενώ σπανιότερα σχετίζονται με αναιμία ή παθήσεις του θυρεοειδούς. Για την αποκατάσταση της υγείας των νυχιών σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να επισκεφτούμε έναν ειδικό.

Η ευαισθησία αυτή αντιμετωπίζεται και συνήθως τα νύχια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Προκειμένου, όμως, να αντιμετωπιστεί το σύμπτωμα, πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η αιτία που το προκαλεί.

Γεωργία Ζωράκη: Αισθητικός άκρων Κέντρου Αισθητικής Lumina

RELATED ARTICLES

Ιδέες για εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα

Ιδέες για εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα

Μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες κάθε γυναίκας είναι να έχει τον προσωπικό της κομμωτή κάθε στιγμή της ημέρας κοντά της, προκειμένου τα μαλλιά της να είναι περιποιημένα, γεμάτα λάμψη και υγεία. Έτσι δεν είναι; Ξέρω κορίτσια,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7+1 ιδέες για το ανοιξιάτικο μανικιούρ σου!

7+1 ιδέες για το ανοιξιάτικο μανικιούρ σου!

Για μια γυναίκα είναι βασικό να έχει περιποιημένα άκρα! Και αφού η Άνοιξη μπήκε και επίσημα, ορίστε μερικές ιδέες για να τη βάλετε και στα… νύχια σας! by Αγγελική Βιτσάκη Share this…FacebookLinkedinPinterest

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όλα τα trends της μόδας για το 2017 που πρέπει να ακολουθήσεις στα μαλλιά σου

Όλα τα trends της μόδας για το 2017 που πρέπει να ακολουθήσεις στα μαλλιά σου

by Έπη Τρίμη Κάθε χρόνο στις διεθνείς πασαρέλες κομμωτές και σχεδιαστές μας δίνουν το στίγμα της μόδας που θα επικρατήσει τη σεζόν που έπεται. Επ’ αφορμή της Πρωτοχρονιάς και της λάμψης που επιθυμούμε να περιβάλλει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ