Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

Σπασμένα και φθαρμένα νύχια, τέλος!

Το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών είναι ένα συχνό φαινόμενο που βασανίζει πολλές γυναίκες, καθώς προκαλεί άκομψη και άσχημη όψη. Εκτός από τη φυσιολογική ευαισθησία των νυχιών που παρουσιάζεται με την πάροδο των ετών, οι αιτίες είναι πολλές και μπορεί να σχετίζονται με παθολογικές και μη καταστάσεις.

by Γεωργία Ζωράκη

Πρωτίστως, οι κακές διατροφικές συνήθειες, που έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη θρεπτικών συστατικών και τα χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών, καθιστούν τα νύχια αδύναμα και εύθραυστα. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατανάλωση τροφών πλούσιες σε ψευδάργυρο, σίδηρο και ασβέστιο.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας που συντελεί στο σπάσιμο των  νυχιών είναι η αφυδάτωση που προκαλείται από την υπερβολική επαφή με το νερό. Σε συνδυασμό με τα χημικά απορρυπαντικά, κάνει τα νύχια πιο ξηρά και μαλακά. Για τη βελτίωση της εικόνας των άκρων μας, καλό είναι να χρησιμοποιούμε καθημερινά γάντια και ενυδατική κρέμα.

Σημαντικά επιρρεπή τα κάνει και η αφαίρεση των επωνυχίων, καθώς θεωρείται η προστασία του νυχιού από το νερό, τα βακτήρια και καθετί βλαβερό. Σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη χρήση βερνικιών και ακετόνης, το φυσικό νύχι όχι μόνο θαμπώνει, αλλά και ευαισθητοποιείται. Η χρήση ελαίου χαρίζει περισσότερη λάμψη και αντοχή.

Μία κακή συνήθεια που βλάπτει τα νύχια είναι και η ονυχοφαγία, η οποία όχι μόνο τα σπάει, αλλά τους προκαλεί παραμόρφωση ή αφύσικη ανάπτυξη. Για την καλή υγεία των νυχιών απαραίτητη είναι η αποφυγή αυτού με οποιοδήποτε τρόπο.

Δερματολογικές παθήσεις ή διάφορες μυκητιάσεις προκαλούν, επίσης, αλλοιώσεις στην όψη των νυχιών, ενώ σπανιότερα σχετίζονται με αναιμία ή παθήσεις του θυρεοειδούς. Για την αποκατάσταση της υγείας των νυχιών σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να επισκεφτούμε έναν ειδικό.

Η ευαισθησία αυτή αντιμετωπίζεται και συνήθως τα νύχια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Προκειμένου, όμως, να αντιμετωπιστεί το σύμπτωμα, πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η αιτία που το προκαλεί.

Γεωργία Ζωράκη: Αισθητικός άκρων Κέντρου Αισθητικής Lumina

RELATED ARTICLES

Ιδέες για εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα

Ιδέες για εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα

Μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες κάθε γυναίκας είναι να έχει τον προσωπικό της κομμωτή κάθε στιγμή της ημέρας κοντά της, προκειμένου τα μαλλιά της να είναι περιποιημένα, γεμάτα λάμψη και υγεία. Έτσι δεν είναι; Ξέρω κορίτσια,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Hair styles: 4 καλοκαιρινά χτενίσματα χωρίς πιστολάκι!

Hair styles: 4 καλοκαιρινά χτενίσματα χωρίς πιστολάκι!

To «summer mood» είναι επιτέλους εδώ και η ενασχόληση με την εξωτερική μας εμφάνιση δεν είναι καθόλου επιμελής, αφού τον περισσότερο χρόνο της ημέρας επιλέγουμε να το δαπανήσουμε στις παραλίες. Όμως, καθότι είμαστε γυναίκες και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φροντίδα μαλλιών με έλαια: Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη τους

Φροντίδα μαλλιών με έλαια: Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη τους

Έλαιο καρύδας Οφέλη: Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών Φυσικός δείκτης προστασίας από τις ακτίνες του ήλιου (SPF 2-8) Βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής Προσφέρει θεραπεία κατά της πιτυρίδας Εξαλείφει την ξηρότητα και το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ