Εκπληκτική παρουσία του Μάριου Καραβασίλη στο Feeric Fashion Week

Εκπληκτική παρουσία του Μάριου Καραβασίλη στο Feeric Fashion Week

Εκπληκτική παρουσία του Μάριου Καραβασίλη στο Feeric Fashion Week

Εκπληκτική ήταν η παρουσία του Μάριου Καραβασίλη Mk by Marios στο Feeric Fashion Week. Πρόσφατα συμμετείχε στο εν λόγω Fashion Week και όλα τα εγχώρια και ξένα μέσα έγραψαν διθυράμβους για έναν νέο Έλληνα σχεδιαστή με πολλές περγαμηνές, που σίγουρα ήρθε για να μείνει και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει πολλά και συνεχίζει, καθώς οι μετοχές του συνεχώς ανεβαίνουν. Σε πρόσφατη συνομιλία που είχα μαζί του μου δήλωσε τα εξής:

by Σπύρος Καλαματιανός

Πως πήρες την απόφαση να συμμετάσχεις στο «Feeric Fashion Week»;

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω  στο «Feeric Fashion Week» και ευχαριστώ ολόθερμα τη διοργάνωση  για αυτή την μοναδική ευκαιρία και φυσικά τον Πρόεδρο και την αντιπρόεδρο για την στήριξη τους. Το  FFW στη Ρουμανία είναι μια από τις μεγαλύτερες εβδομάδες μόδας της Ανατολικής Ευρώπης όπου εδώ και 10 χρόνια έχει γίνει θεσμός. Την στιγμή που σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία , αποτελεί μόνο όφελος για έναν νέο σχεδιαστή να παρουσιάζει την δουλεία του και εκτός συνόρων.

marios karavasilis 3 marios karavasilis 6

Τι αποκόμισες από την συμμετοχή σου;

H λέξη ”Feeric” είναι Ρομανική και σημαίνει  μαγεία,,, αυτό ακριβώς. Πέρα από τις εποικοδομητικές γνωριμίες όπου έκανα με αξιόλογους και σημαντικούς ανθρώπους από διάφορες χώρες -η όλη αίσθηση όπου αποκόμισα ήταν «μαγευτική»  ! Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του  «Feeric Fashion Week» είναι ότι ο κάθε σχεδιαστής έχει ένα διαφορετικό concept και Art direction για την παρουσίαση της συλλογής του – άρα και διαφορετικό location. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρακολουθούν  τα  shows από μέρος σε μέρος από αξιοθέατο σε αξιοθέατο συνδυάζοντας έτσι εποικοδομητικά τον «τουρισμό»  με την μόδα . Για παράδειγμα, η δική μου επίδειξη πραγματοποιήθηκε σε μια μικρή και γραφική πλατεία στο Sibiu έξω ακριβώς  από το ιστορικό κτήριο “Casa Artelor”. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ!

marios karavasilis 1 marios karavasilis 2

Τι ακριβώς είδαμε στο «Feeric Fashion Week»;

Παρουσίασα την καινούρια μου συλλογή “AVATON”  για την σεζόν f/w 17-18. Μια συλλογή που απευθύνεται περισσότερο στις «κατασκευαστικές» ανάγκες του θεάτρου και των κουστουμιών – και λιγότερο ως προς την εμπορικότητα της μόδας , αυτό δηλαδή που ορίζουμε ως commercial.

marios karavasilis 4 marios karavasilis 7

Εμείς στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να αγαπάμε την Ελληνική μόδα και δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. Παρακάτω (επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις) θα δείτε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έλαμψε εκτός συνόρων.

Φωτογραφίες: Feeric Fashion Week & Alin Praf

RELATED ARTICLES

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Βατσινά Χριστίνα εντυπωσίασε με τις Εco Friendly δημιουργίες της!

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Βατσινά Χριστίνα εντυπωσίασε με τις Εco Friendly δημιουργίες της! Popular

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τον φορέα «Στόχος/Πρόληψη κατά του καρκίνου» διοργάνωσε την εκδήλωση «Creative Festival». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εκθέσεις γραφιστών, διακοσμητών και φωτογράφων της σχολής. Ως guest προσκεκλημένη ήταν η fashion

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Argalios.gr:Μία τσάντα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου!

Argalios.gr:Μία τσάντα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου!

Argalios.gr:Μία τσάντα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου! Ο αργαλειός είναι μία υφαντουργική χειροκίνητη μηχανή πλεξίματος που οι παλιές γενιές γνωρίζουν ελάχιστα ενώ οι νέες ίσως καθόλου. Πρόκειται για έναν τρόπο ύφανσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ατελιέ-σχολή μόδας της Μαρίας Διαμάντη γιορτάζει τα 6 χρόνια του

Το ατελιέ-σχολή μόδας της Μαρίας Διαμάντη γιορτάζει τα 6 χρόνια του

Ένα από τα πιο παλιά ατελιέ της Αθήνας, με ιστορία που μας πάει 90 χρόνια πίσω, το ιστορικό ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη στον Κεραμεικό, γιορτάζει τα 6 χρόνια από την αναβίωση του. Το ατελιέ της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ