Μαμά, βαριέμαι! (το βάζο της βαρεμάρας)

Μαμά, βαριέμαι! (το βάζο της βαρεμάρας)

Μαμά, βαριέμαι! (το βάζο της βαρεμάρας)

Τα σχολεία μόλις έκλεισαν και, όσοι γονείς δεν προνόησαν να οργανώσουν καλοκαιρινές δραστηριότητες για τα παιδιά τους, έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με το «τέρας της βαρεμάρας»!

«Μαμαααά, βαριέμαι!!!» είναι η ατάκα που όλοι οι γονείς γνωρίζουμε πολύ καλά και κάνει τους περισσότερους από εμάς να αναπολούμε τις παλιές καλές σχολικές ημέρες.

Προσωπικά, θεωρώ τη βαρεμάρα ένα θετικό συναίσθημα κι αυτό λέω και στα παιδιά μου. Λίγη βαρεμάρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αφήστε που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την εκδήλωση της δημιουργικότητας.

Παρόλα αυτά, αυτό που συχνά χρειάζεται, είναι μερικές φρέσκες ιδέες για να μετατραπεί η βαρεμάρα σε δημιουργικότητα, κι αν νομίζετε ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα το «βάζο της βαρεμάρας» είναι μια πολύ καλή λύση. Απλά πάρτε ένα παλιό βαζάκι ή κουτάκι (όλοι έχουμε στο σπίτι μας κάμποσα) και ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να το στολίσετε. Επιστρατεύοντας τη φαντασία σας μπορείτε να μετατρέψετε ένα αδιάφορο βαζάκι σε πηγή χαράς. Στη συνέχεια πάρτε πολύχρωμα κομματάκια χαρτί, κόψτε τα σε ό,τι σχήμα θέλετε και γράψτε ό,τι δραστηριότητες σας έρχονται στο νου. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γλωσσοπίεστρα, να τα χρωματίσετε και να γράψετε πάνω τους.

Έτσι, κάθε φορά που τα παιδιά θα βαριούνται, θα μπορούν να επιλέγουν ένα χαρτάκι και να εκτελούν τη δραστηριότητα που αυτό περιγράφει, είτε πρόκειται για μια δουλειά του σπιτιού, τη βόλτα του σκύλου, το πλύσιμο του αυτοκινήτου είτε για κάτι πιο διασκεδαστικό όπως το ψήσιμο ενός κέικ ή το «κουτσό» μέσα στο σπίτι!

Κι αν στερέψετε από ιδέες, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από δραστηριότητες που μπορείτε να προσθέτετε κατά διαστήματα, έτσι ώστε να ανανεώνετε το βάζο σας και να ενισχύετε και το στοιχείο της έκπληξης για τα παιδιά σας.

Καλή διασκέδαση!

Γιώργος Ψυχογίδης

Ειδικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

facebook
site

RELATED ARTICLES

Συμβουλές για το τέλειο color blocking!

Συμβουλές για το τέλειο color blocking!

Γράφει η Αγγελική Βιτσάκη  To color blocking trend συνεχίζει δυναμικά και φέτος με την παρουσία του να δίνει χρώμα στη ζωή μας! Και για να είμαστε πιο ακριβείς να δίνει χρώμα στη ντουλάπα μας. Οι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στιλιστική ατζέντα της εβδομάδας #47!

Στιλιστική ατζέντα της εβδομάδας #47!

Στιλιστική ατζέντα της εβδομάδας #47! Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάθε γυναίκα καλείται να απαντήσει καθημερινά είναι «Τι θα φορέσω πάλι σήμερα;»… Το Prima Donna Vera, όμως, επιστρέφει και αυτήν την εβδομάδα με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να φορέσετε το must χρώμα της εποχής και τις αποχρώσεις του!

Πώς να φορέσετε το must χρώμα της εποχής και τις αποχρώσεις του!

  Το κίτρινο είναι ένα από τα πιο hot χρώματα ,έχει κατακλύσει όχι μόνο τις πασαρέλες,αλλά και το street style!Αυτή η ζωηρή και έντονη απόχρωση είναι όλα όσα χρειάζεσαι,για να ζωντανέψει η διάθεσή σου! Σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ