Ήλιος και Δέρμα

Ήλιος και Δέρμα

Ήλιος και Δέρμα

Ο ήλιος, η θάλασσα και οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την υγεία της επιδερμίδας. Τους καλοκαιρινούς μήνες που το δέρμα εκτίθεται περισσότερες ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία χρειάζεται προστασία.

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι αυτή που προκαλεί βλάβες στο δέρμα και διακρίνεται σε τρία ειδή τη UVA, UVB ΚΑΙ UVC. Η UVC είναι αρκετά επικίνδυνη αλλά λόγω του όζοντος που υπάρχει  στην ατμόσφαιρας δε φτάνει στην επιφάνεια της γής. Η UVA είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα, δεν προκαλεί εγκαύματα αλλά βλάβες στον υποδόριο ιστό του δέρματος που μακροπρόθεσμα γίνονται ορατές. Και τέλος η UVB  ευθύνεται  για τα ηλιακά εγκαύματα και τις βλάβες του δέρματος που γίνονται άμεσα ορατές.

Όταν η έκθεση μας στον ήλιο γίνεται χωρίς ιδιαίτερη ή καθόλου προστασία κατι που  με τα χρόνια δρα αθροιστικά, τότε οι αρνητικές επιδράσεις του ήλιου γίνονται ορατές και εκφράζονται με τη δημιουργία  πανάδων, ευρυαγγειών, φωτογήρανσης, ακόμα και καρκινικών βλαβών.

Η συχνή χρήση αντηλιακού, το οποίο πρέπει να ανανεώνεται ανά δυο ώρες  και να περιέχει   αντηλιακά φίλτρα πιστοποιημένα  για την αποτελεσματικότητα τους, βοηθάει στη προστασία του δέρματος.

Θεραπείες που βοηθούν στην πρόληψη των αρνητικών επιδράσεων της υπεριώδους ακτινοβολίας και ενδείκνυται για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι :

~Θεραπείες ενυδάτωσης

~καθαρισμός προσώπου

~θεραπείες αντιοξειδωτικές κατά των ελεύθερων ριζών με vitc

~χρήση μανδελικού οξέως

Απαγορεύεται να ακολουθούμε θεραπείες που τραυματίζουν το δέρμα ακόμα και αν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των βλαβών αυτών. Οι θεραπείες αυτές εφαρμόζονται από το Σεπτέμβρη έως και το Μάιο.

 

RELATED ARTICLES

Καθαρισμός προσώπου! Πόσο απαραίτητος είναι;

Καθαρισμός προσώπου! Πόσο απαραίτητος είναι;

Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι απαραίτητη. Λίγο ή πολύ όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούν καλλυντικά προϊόντα. Έτσι, πολλές φορές πιστεύουμε πως αυτό μπορεί να είναι αρκετό για το δέρμα μας. by Αγγελική Κεφαλογιάννη Έχετε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To άρωμα είχε τη δική του ιστορία 

To άρωμα είχε τη δική του ιστορία 

Το άρωμα είναι κάτι που χρησιμοποιούν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες. Κάτι που είναι σύνηθες απ΄τα πανάρχαια χρόνια. Όμως για να είναι έγκυρο και έγκαιρο το άρθρο πρέπει να τα πάρουμε τα πράγματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σώμα χωρίς ατέλειες!

Σώμα χωρίς ατέλειες!

Μάρτης, ο μήνας που καλωσορίζει την Άνοιξη, φέροντας μαζί του μία τάση ανανέωσης. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να θέσουμε νέους στόχους, ανανεώνοντας ταυτόχρονα την εξωτερική μας εικόνα και φροντίζοντας το σώμα μας, για να

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ