Το ατελιέ-σχολή μόδας της Μαρίας Διαμάντη γιορτάζει τα 6 χρόνια του

Το ατελιέ-σχολή μόδας της Μαρίας Διαμάντη γιορτάζει τα 6 χρόνια του

Το ατελιέ-σχολή μόδας της Μαρίας Διαμάντη γιορτάζει τα 6 χρόνια του

Ένα από τα πιο παλιά ατελιέ της Αθήνας, με ιστορία που μας πάει 90 χρόνια πίσω, το ιστορικό ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη στον Κεραμεικό, γιορτάζει τα 6 χρόνια από την αναβίωση του.

Το ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη λειτούργησε για πρώτη φορά στον Κεραμεικό το 1930 ως ένα κλασσικό μοδιστράδικο της εποχής. Η ιδιοκτήτρια του, Μαρία Διαμάντη, κατασκευάστρια ρούχων και καπέλων, λόγο της μεγάλης εμπειρίας της και της διάθεσης της να μεταδώσει τις γνώσεις της, ιδρύει παράλληλα με τις δραστηριότητες του ατελιέ, τη »σχολή κοπτικής – ραπτικής Μαρία Διαμάντη» από την οποία, στα χρόνια που λειτούργησε, αποφοίτησε πολύ μεγάλος αριθμός σπουδαστριών.

maria diamanti1
Η Μαρία Διαμάντη η μεγαλύτερη , φωτογραφημένη το 1935 από φωτογράφο της εποχής, με τις μαθήτριες της

Πολλά χρόνια μετά, το 2012, η εγγονή της, Μαρία Διαμάντη, έχοντας κάνει μια μεγάλη διαδρομή στο χώρο του ενδύματος, η οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει σπουδές και 10 χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε σχολές μόδας, επανιδρύει το ατελιέ με την επωνυμία »maria DiamanDi» στο οποίο κατασκευάζει, αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας, ρούχα μοναδικά, σχεδιασμένα και ραμμένα για το άτομο για το οποίο προορίζονται. Χωρίς να υπολογίζει σεζόν, αντιμετωπίζει το κάθε ρούχο ως έργο τέχνης, δημιουργία ανθεκτική στο χρόνο και στις εναλλαγές των τάσεων.

maria diamanti2
Η πρώτη επαγγελματική κάρτα του ατελιέ, φιλοτεχνημένη το 1930 για λογαριασμό της Μαρίας Διαμάντη της μεγαλύτερης, ιδρύτριας του ιστορικού ατελιέ ραπτικής Μαρία Διαμάντη

Το 2013 το ατελιέ γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας του αναβιώνοντας τα »μαθήματα μόδας» που η Μαρία Διαμάντη – η μεγαλύτερη – κάποτε παρέδιδε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών, παρακολούθησε μαθήματα πατρόν, ραπτικής, κατασκευής καπέλων και αξεσουάρ, θεατρικής μάσκας, σχεδίου μόδας, παραδοσιακού κεντήματος και μακραμέ, ιστορίας κοστουμιού και υφασματολογίας.

Υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Διαμάντη οι ομάδες των μαθητών της ανέπτυξαν έντονη καλλιτεχνική δράση παρουσιάζοντας ήδη στο Αθηναϊκό κοινό δύο ομαδικές εκθέσεις: τον Απρίλιο του 2014 την πρώτη τους έκθεση με τίτλο »Maria DiamanDi/crew:180 MINUTES FOR 18 IDEAS» και τον Ιούνιο του 2017 το #fashionrewindproject και συνεχίζουν.. Ταυτόχρονα η ίδια η Μαρία Διαμάντη, παράλληλα με την ιδιότητα της ως σχεδιάστρια αλλά και εκπαιδεύτρια νέων σχεδιαστών ανοίγεται στην τέχνη και ξεκινά να μελετά και να κατασκευάζει τα »γλυπτά φορέματα» της, μια σπουδή πάνω στην γλυπτική μόδα ( #SculpturalFashion ) απεικόνιση βασικών ανθρωπίνων συναισθημάτων όπως ο θυμός, ο φόβος, η επιθυμία κ.α. σε ρούχα.

maria diamanti3
Η δημιουργός Μαρία Διαμάντη
Φωτογραφία: Αργύρης Βαβουγυιός

Σήμερα, το ιστορικό ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη στον Κεραμεικό, συνεχίζει τις δραστηριότητες του, δραστηριότητες οι οποίες μάλιστα επεκτάθηκαν και γεωγραφικά μέσω της τεχνολογίας καθώς η Μαρία Διαμάντη παραδίδει πλέον on-line μαθήματα μόδας σε Έλληνες του εξωτερικού σε όλο τον κόσμο μέσω τον οποίων η ομάδα της μεγάλωσε και απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

Το ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη βρίσκεται στην οδό Μαραθώνος 31 στον Κεραμεικό.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί της στο επίσημο site της: www.mariadiamandi.com, στο mdiamadi@yahoo.gr

στην επίσημη σελίδα της στο Face book:
Maria Diamandi (https://www.facebook.com/mariadiamandiofficialpage/)

και στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram: Maria Diamandi official (https://www.instagram.com/maria_diamandi/)

RELATED ARTICLES

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Βατσινά Χριστίνα εντυπωσίασε με τις Εco Friendly δημιουργίες της!

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Βατσινά Χριστίνα εντυπωσίασε με τις Εco Friendly δημιουργίες της! Popular

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τον φορέα «Στόχος/Πρόληψη κατά του καρκίνου» διοργάνωσε την εκδήλωση «Creative Festival». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εκθέσεις γραφιστών, διακοσμητών και φωτογράφων της σχολής. Ως guest προσκεκλημένη ήταν η fashion

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Argalios.gr:Μία τσάντα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου!

Argalios.gr:Μία τσάντα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου!

Argalios.gr:Μία τσάντα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου! Ο αργαλειός είναι μία υφαντουργική χειροκίνητη μηχανή πλεξίματος που οι παλιές γενιές γνωρίζουν ελάχιστα ενώ οι νέες ίσως καθόλου. Πρόκειται για έναν τρόπο ύφανσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Lukas: Ο νέος ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας

Lukas: Ο νέος ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Οι σπουδές του ξεκίνησαν στο ΕΜΠ στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στο τμήμα Ενδυματολογίας και Σχεδιασμού Μόδας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα. «Η μόδα ήταν πάντα η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ