5 διασκεδαστικά παιχνίδια για την παραλία

5 διασκεδαστικά παιχνίδια για την παραλία

5 διασκεδαστικά παιχνίδια για την παραλία

Το καλοκαίρι ήταν, είναι και θα είναι πάντα η αγαπημένη εποχή όλων των παιδιών (μικρών και μεγάλων), αφού συνδυάζει όλα όσα όλοι μας αγαπάμε: ήλιο, θάλασσα και παιχνίδι. Κι επειδή κανείς δε λέει όχι στο παιχνίδι ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο και ετοιμαστείτε για ατελείωτες ώρες διασκέδασηςστην παραλία με τα παιδιά σας.

Το παιχνίδι με τους κουβάδες

Για αυτό το παιχνίδι χρειαζόμαστε τέσσερις κουβάδες, δυο μικρούς και δύο μεγαλύτερους. Τοποθετούμε τους μεγάλους στην άμμο και δίνουμε  τους μικρούς στα παιδιά με την οδηγία να τρέξουν στη θάλασσα για να τους γεμίσουν με νερό, το οποίο στη συνέχεια θα αδειάσουν στο μεγάλο κουβά. Νικητής είναι εκείνος που θα γεμίσει πρώτος το δικό του μεγάλο κουβά.

 

Μουσικές πετσέτες

Όλοι έχουμε ακούσει τις «μουσικές καρέκλες», ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του νηπιαγωγείου. Αντικαθιστώντας τις καρέκλες με τις πετσέτες της θάλασσας, τις οποίες θα τοποθετήσουμε σε κύκλο, μπορούμε να δώσουμε στο γνωστό παιχνίδι μια πιο καλοκαιρινή νότα.

 

«Ολυμπιακοί αγώνες» για όλη την οικογένεια

Όλα τα μέλη της οικογένειας διαλέγουμε μαζί τα αγαπημένα μας ολυμπιακά αθλήματα και στήνουμε μια μικρή ολυμπιάδα. Ο νικητής, αντί για μετάλλιο επιβραβεύεται με ένα χωνάκι παγωτό!

 

Pictionary στην άμμο

Ξεχάστε τα χαρτιά και τα μολύβια. Αυτό το καλοκαίρι η άμμος γίνεται ο ιδανικός πίνακας για να ζωγραφίσουν πάνω του τα παιδιά και να παίξουν το γνωστό παιχνίδι. Και μόλις μαντέψουν τη σωστή λέξη, αφήστε το κύμα να σβήσει τον «πίνακα» και ξεκινήστε πάλι από την αρχή.

 

Καλλιτέχνες στην παραλία

Αυτό το παιχνίδι συνδυάζει δύο δραστηριότητες σε μία. Αρχικά, βάλτε τα παιδιά να μαζέψουν όσα περισσότερα κοχύλια ή χρωματιστές πετρούλες μπορούν. Στη συνέχεια, φτιάξτε μαζί τους το περίγραμμα ενός ζώου της θάλασσας ή της στεριάς και αφήστε τα να το γεμίσουν με τα ευρήματα  τους.

 

Καλή διασκέδαση!

Γιώργος Ψυχογίδης

Ειδικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

facebook
site

RELATED ARTICLES

Συμβουλές για το τέλειο color blocking!

Συμβουλές για το τέλειο color blocking!

Γράφει η Αγγελική Βιτσάκη  To color blocking trend συνεχίζει δυναμικά και φέτος με την παρουσία του να δίνει χρώμα στη ζωή μας! Και για να είμαστε πιο ακριβείς να δίνει χρώμα στη ντουλάπα μας. Οι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στιλιστική ατζέντα της εβδομάδας #47!

Στιλιστική ατζέντα της εβδομάδας #47!

Στιλιστική ατζέντα της εβδομάδας #47! Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάθε γυναίκα καλείται να απαντήσει καθημερινά είναι «Τι θα φορέσω πάλι σήμερα;»… Το Prima Donna Vera, όμως, επιστρέφει και αυτήν την εβδομάδα με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να φορέσετε το must χρώμα της εποχής και τις αποχρώσεις του!

Πώς να φορέσετε το must χρώμα της εποχής και τις αποχρώσεις του!

  Το κίτρινο είναι ένα από τα πιο hot χρώματα ,έχει κατακλύσει όχι μόνο τις πασαρέλες,αλλά και το street style!Αυτή η ζωηρή και έντονη απόχρωση είναι όλα όσα χρειάζεσαι,για να ζωντανέψει η διάθεσή σου! Σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ